A Scala Hanníbalis van de bracet en forma de 148 articles episodis d'història de l'Escala i Empúries i altres indrets, reflexions i opinions sobre temes d'actualitat i capbussades en el món de les ciències ocultes
..

• Chemtrails: conspiranoia o realitat?

En mirar el cel des de casa i observar un seguit de franges blanquinoses més visibles de l’habitual he recordat les declaracions d’un científic referides a un suposat fenomen secret pervers que altres el qualifiquen de pura teoria conspiratòria: són els chemtrails.

A la fotografia central s’aprecia el rastre que deixa l’avió considerat per alguns com un possible chemtrail (portador de productes químics). La foto del requadre té com a objectiu comparar el gruix i la forma d’un suposat chemtrail amb un contrail (estela de condensació d’un avió a reacció). (Fotografia: http://indianinthemachine.wordpress.com).

“Els fronts d’origen atlàntic no han seguit l’itinerari previst i no han deixat a Catalunya ni una sola gota d’aigua” i “Segons els models de predicció europeus GFS i EMS segueix la tendència de no baixar de latitud els fronts que afecten el nord d'Europa” poden ser frases sense més trascendència oïdes a un espai de meteorologia. Però també podrien respondre al seguiment de models de previsió de temps atmosfèrics manipulats amb radars i satèl•lits militars.

Monty Burns, propietari a la sèrie Els Simpson de la planta d’energia nuclear, dissenya en l'episodi anomenat “Qui va disparar a Mr. Burns?” un disc gegant que tapa el sol per assegurar-se la total dependència energètica de la ciutat. Pot semblar fruit de la portentosa imaginació del guionista, però... És doncs perfectament factible l’existència de radars pensats per funcionar com escalfadors atmosfèrics mitjançant microones (màser) per moure masses d'aire a gust.

Documents desclassificats de l’Operation Cumulus evidencien com l’exèrcit britànic i els seus aliats van realitzar els anys 1952-1953 experiments amb mitjans artificials per produir més pluja i neu amb l'esperança de paralitzar els moviments de l'enemic. La US Air Force, amb el Projet 119-L de 1955-1956, va aconseguir resultats similars. El 1967 es va llançar l'Operació Popeye a Vietnam: l'exèrcit va sembrar els núvols sobre la pista Ho Chi Minh amb la finalitat de crear inundacions i tallar les vies d'aprovisionament dels nord-vietnamites.

Les sigles HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) fan referència a un misteriós projecte ionosfèric de geoenginyeria de la Força Aèria i la Marina nord-americanes creat originalment per tancar el forat de la capa d’ozó. En unes instal•lacions militars situades prop de Gakona (Alaska central) s'està desenvolupant aquest projecte que consisteix en 180 antenes que funcionant en conjunt com una sola antena han d’emetre 1 GW (1.000.000.000 W) d'ones de ràdio d’alta freqüència que penetren a l'atmosfera inferior i interactuen amb el corrent dels electrojets aureals (electricitat flotant sobre la Terra).




Imatges d'hipotètics chemtrails al cel escalenc captades el 28 d'octubre de 2010. Els chemtrails, a diferència de les esteles clàssiques de condensació que dibuixen els avions i les que es veuen en les exhibicions aèries, tenen la particularitat de formar línies llargues persistents que després d’escampar-se i desaparèixer deixen el cel visiblement més fosc de com estava abans. (Fotografies: Ilde.Clos).

Els seus defensors addueixen una infinitat d'avantatges de caràcter científic, geofísic i militar perquè les seves emissions estimulen la ionosfera creant ones que poden recórrer grans distàncies a través de l'atmosfera inferior i penetren dins la Terra i el mar per trobar, per exemple, dipòsits de míssils o túnels subterranis de potències perilloses. Altres centres similars al HAARP són el EISCAT (1 GW) a Noruega i el SURA (300 MW) a Rússia.

Però aquest projecte, basat en la idea original de Nikola Testa i font de nombroses conspiranoies, pot perseguir alguna cosa més segons els seus detractors: manipular el clima (inundacions, sequeres, terratrèmols…), controlar la ment i produir fins i tot terratrèmols. Físics russos van acusar l’agost de 2010 els EUA d'estar rere la intensa onada de calor a Rússia que va originar nombrosos incendis i duplicar la mortalitat; el món de les conspiracions relaciona el HAARP amb el tsumami d’Indonesia (2004) i el terratrèmol d’Haiti (2010).

Però la modificació climàtica es pot induir al marge de les antenes de la instal•lació HAARP. Seria amb el projecte Chemtrail (abreviació de l'anglès chemical trail, que significa ‘estela o senda química’). Des d’avions s’emetrien fumigacions que aboquen substàncies a l'aire (barreja de metalls i polímers) i deixen un rastre perfectament visible desde la Terra que no convé confondre amb les esteles de condensació (contrails) generades per les turbines dels avions a reacció. El projecte Chemtrail es basa, oficialment, en estudis científics que palesen que les emissions de CO2 i l'efecte hivernacle estan ocasionant un canvi climàtic perillós i que, de no posar-hi fre, la Terra patiria en pocs anys cataclismes fatals.

El HAARP, misteriós projecte ionosfèric nord-americà de geoenginyeria, va ser creat oficialment per aconseguir avantatges de caràcter científic, geofísic, militar… però també és acusat de manipular el clima (inundacions, sequeres, terratrèmols…) i controlar la ment humana. (Fotografia: http://destylou-misterios.blogspot.com).

Una constatació de les chemtrails serien els filaments anomenats “cabells d’àngel” que poden semblar a primera vista com teranyines d’aranya que es poden trobar en els cimalls dels arbres, sobre els cotxes… i poden ser tan petits com la punta d'un llapis o llargs com un cordill de 10 o 15 metres. Aquests filaments són arrossegats pel vent i, per la seva naturalesa enganxosa, s'adhereixen a qualsevol superfície. Són, segons el científic estadounidenc Tommy Farmer, unes aurèoles de color vermell groguenc impregnades d’un component emprat en experiments de codificació del clima.

Uns oficials militars, en l’estudi d'investigació Weather es a Force Multiplier (1996) de la Força Aèria dels EUA, van subratllar com HAARP i Chemtrail permetria a les seves unitats aeroespacials “posseir el clima” per a l'any 2025. Segons aquest informe, “la modificació del clima serà amb tota seguretat una part de la política de seguretat nacional dels EUA amb aplicacions domèstiques i internacionals”.

Hi ha qui diu que forma part dels objectius d’aquests projectes desestabilitzar els sistemes agrícoles i ecològics tradicionals. Això explicaria l'estranya i gradual desaparició de milions d'abelles arreu del món i la sorprenent mort de milers de ratpenats aquests últims anys a l’estat de Nova York. Tant les abelles com els ratpenats, curiosament, contribueixen poderosament a la pol•linització i són elements clau per a l’ecosistema. També s’especula amb la mort de milers d’ocells les primeres setmanes d’aquest hivern als estats americans d’Arkansas (merles) i Louisiana (tords i estornells) i a Suècia (gralles).

* Última hora.- El terratrèmol i el subsegüent tsunami que l’11 de març van afectar el Japó també s’han vinculat des d’òptiques conspiracionistes als suposats cataclismes naturals provocats pel HAARP.
(L'Escalenc-2011)

REBOTIGA DEL SCALA

REBOTIGA DEL SCALA